elfGROUP mukaan tietoturvan kuntahaasteeseen

//elfGROUP mukaan tietoturvan kuntahaasteeseen

elfGROUP mukaan tietoturvan kuntahaasteeseen

Tiedote 21.9.2017

Mukaan haetaan erityisesti pohjoissuomalaisia kuntia

Oululainen elfGROUP Kyberturvallisuuspalvelut Oy tarttuu kuntien tietoturvan parantamiseen tähtäävään kuntahaasteeseen. Haasteen aloitti syyskuun alussa vapaaehtoisten eettisten hakkereiden ryhmä Team Rot, joka elfGROUP:n tavoin tarjoaa yhdelle haasteeseen ilmoittautuvalle kunnalle maksutta kaksi päivää asiantuntijatyötä osallistuvaa asiantuntijaa kohti. Työ sisältää kunnan valittujen järjestelmien tietoturvan teknisen tutkimuksen sekä raportoinnin kunnan itse määrittelemälle henkilölle ja Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskukselle CERT-FI:lle.

Haluamme aktivoida haasteeseen erityisesti Pohjois-Suomen kuntia. Kunnissa käsitellään kuntalaisten hyvin henkilökohtaisia tietoja, ja tahdomme siksi olla mukana parantamassa kuntien tietoturvaa ja levittää tietoa tietoturvallisuusasioista, elfGROUP:n toimitusjohtaja Tuomas Tonteri sanoo.

Tietoturva on muutakin kuin palvelunestohyökkäyksiä ja tietovuotoja. Se tarkoittaa muun muassa tietojen säilymistä eheänä myös ilman ulkoista uhkaa sekä esimerkiksi tietotapahtumien seurattavuutta ja kiistämättömyyttä. EU:n tuleva tietosuoja-asetus korostaa entisestään tietoturvan hallintakeinojen merkitystä kuntien ja kuntalaisten tietojen säilyttämisessä ja turvaamisessa.

Koko kunnan tietotekninen infrastruktuuri on vaakalaudalla, jos tietoturva pettää eikä siihen uhkaan valmistauduta. Aika moni kuntalaisten palvelu jää hoitamatta, jos joudutaan vetämään töpseli seinästä, Tuomas Tonteri perustelee hankkeen tärkeyttä.

elfGROUP on Nixu Oyj:n ohella toinen kyberturvallisuusyritys, joka on mukana Team Rotin haasteessa tarjoamassa palveluitaan kunnille maksutta.

Olemme ilolla seuranneet sosiaalisessa mediassa herännyttä keskustelua ja huolenpitoa julkisen sektorin tietoturva-asioista. Lisäksi olemme pohjoissuomalaisena toimijana otettuja siitä, että pääsimme mukaan haasteeseen ja pääsemme toivottavasti tekemään töitä juuri pohjoissuomalaisen kunnan kanssa, Tonteri kuvailee.

Kunta pääsee mukaan hankkeen valintaprosessiin ottamalla yhteyttä Team Rotiin sähköpostilla (team@rot.fi). Ilmoittautumisia otetaan vastaan 11.10. asti, jonka jälkeen tehdään valinnat. Kuntien nimiä ei julkaista ennen kuin mahdollisille haavoittuvuuksille on tehty tarvittavat korjaukset. Haasteesta voi lukea lisää Team Rot -ryhmän blogista (https://blog.rot.fi/2017/09/10/team-rot-3-suomi-kuntahaaste/).

elfGROUP Kyberturvallisuuspalvelut Oy on suomalainen sähköisten tietojen turvalliseen hallintaan erikoistunut yritys, jonka ratkaisut suojaavat yritysten liiketoiminnan kyberturvallisuusriskeiltä. elfGROUP tuottaa kyberturvallisuuden asiantuntijapalveluita ja pilvipalveluita kaikenkokoisille yrityksille. elfGROUP on perustettu 2010 ja sen liikevaihto vuonna 2016 oli 0,85M€. Yrityksen palveluksessa Oulussa työskentelee 14 kyberturvallisuuden ammattilaista. www.elfgroup.fi

Lisätiedot:

Tuomas Tonteri
040 3563 251, tuomas.tonteri@elfgroup.fi

Miika Rinne
Kyberturvallisuusasiantuntija
040 161 4648, miika.rinne@elfgroup.fi

 

By | 2018-08-14T13:36:35+00:00 syyskuu 21st, 2017|Yleinen|

About the Author:

elfGROUP on suomalainen sähköisten tietojen turvalliseen hallintaan erikoistunut yritys, jonka ratkaisut suojaavat yritysten liiketoiminnan kyberturvallisuusriskeiltä. elfGROUP tuottaa kyberturvallisuuden asiantuntijapalveluita ja pilvipalveluita kaikenkokoisille yrityksille. Lisätietoja: www.elfgroup.fi