elfGROUP Business Finlandin delegaatiomatkalla Etelä-Afrikassa 13-16.3.2018

//elfGROUP Business Finlandin delegaatiomatkalla Etelä-Afrikassa 13-16.3.2018

elfGROUP Business Finlandin delegaatiomatkalla Etelä-Afrikassa 13-16.3.2018

elfGROUP oli mukana Suomen Ulkoasiainministeriön ja Business Finlandin järjestämällä yritysdelegaatiomatkalla Etelä-Afrikkaan 13-16.3.2018. Matkaan osallistui useampia eri alojen yritysdelegaatioita (esim. terveys ja koulutus). elfGROUP puolestaan oli osallisena kyberturvallisuusdelegaatiossa, jossa oli mukana myös mm. Rugged Tooling, Granite, Bittium, GoodMill Systems, Nokia ja Tecnotree. Koko yritysdelegaatiomatkalla oli mukana myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen. elfGROUPilta matkalle osallistuivat toimitusjohtaja Tuomas Tonteri ja Cyber Security Analyst Miika Rinne.

Päivät Etelä-Afrikassa olivat täynnä yritystapaamisia, joissa elfGROUP pääsi tapaamaan paikallisia teleoperaattoreita ja kaupungin organisaatioita sekä Pretoriassa että Johannesburgissa. elfGROUP oli mukana myös paikallisessa ministeritason tapaamisessa ja suomalais-eteläafrikkalaisessa kyberturvallisuusseminaarissa.

 

 

Etelä-Afrikassa tuli yritysten välisessä toiminnassa vahvasti esille paikallinen BBBEE-lainsäädäntö. BBBEE tulee sanoista Broad Based Black Economic Empowerment ja tällä lainsäädännöllä halutaan taata, ettei aikaisemman tyylisiä rasistisia toimia enää tapahtuisi liiketoiminnassa Etelä-Afrikassa. Tästä johtuen ulkomaalaisille yrityksille partneroituminen on käytännössä ainut mahdollisuus liiketoiminnan tekemiseen Etelä-Afrikassa, sillä paikalliset yritykset eivät voi ostaa suoraan yksittäisiltä ulkomaisilta yrityksiltä (ellei sitten kyseessä tuote tai palvelu, jota ei ole paikallisesti tarjolla).

 

 

”Oli mielenkiintoista huomata, että yli 10 000 km:n päässä Oulusta yritykset painivat samanlaisten ongelmien kanssa kuin meillä täällä kotimaassa. Kun me täällä Suomessa pohdimme EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR:n) vaikutuksia, Etelä-Afrikassa vastaava POPI-lainsäädäntö (Protection of Personal Information Act) on jo täydessä käytännössä. Joidenkin asioiden kanssa siellä oltiin edellä, joidenkin asioiden kanssa jäljessä. Etelä-Afrikassa on paljon koulutuksen ja digitalisaation hankkeita vielä alkutekijöissään, kun taas Suomessa esimerkiksi terveydenhuollon rekistereitä ja kyberturvallisuutta ylipäätään on sekä yksityisen ja julkisen sektorin puolella kehitetty jo pitkään”, kuvaili yritystapaamisia Tuomas Tonteri.

Matka antoi myös myös tukea elfGROUPille ulkomaan vientimahdollisuuksien arviointiin. ”Matkalta saatiin vahvistusta kyber- ja ohjelmistoturvallisuuden viennille”, jatkoi Tuomas Tonteri. ”Alamme palveluita voidaan tuottaa etänä, esimerkiksi etänä tehty hakkeritestaus. Tietoturvatyö kaiken kaikkiaan on paikka- ja etäisyysriippumatonta, kuten varsinaiset tietomurrotkin.”

 

Ainut turistikohde, jonka elfGROUPin Tuomas ja Miika ehtivät matkan aikana nähdä oli Nelson Mandelan valtavan kokoinen patsas.

Kaiken kaikkiaan Etelä-Afrikan matka oli hyvin järjestetty, myös kaikki logistiikka ja yritystapaamisten buukkaaminen sujuivat moitteettomasti. Valmistelevia kokouksia oli ennen matkaa Helsingissä Katajanokalla ja seurantatapaaminen on vielä toukokuun lopulla. elfGROUP on kevään aikana myös liittynyt Business Finlandin Connectivity from Finland -ohjelmaan.

”Hienoa kuulla, että elfGROUP koki delegaation ohjelman hyväksi ja sai vahvistusta vientitoiminnan aloittamiseksi. Yleisesti ottaen yritysten palaute matkalta oli erittäin positiivista, eikä ihme, sillä delegaatiomatka oli poikkeuksellisen kiireinen ja viikko täynnä hyvälaatuisia tapaamisia. Omista haasteistaan huolimatta Etelä-Afrikka tarjoaa suomalaisille yrityksille hyviä liiketoimintamahdollisuuksia, kunhan mukana on luotettava paikallinen partneri. Business Finland ja Connectivity from Finland -ohjelma tukee suomalaisten yritysten kansainvälistymispyrkimyksiä oman toimistonsa sekä myös Etelä-Afrikasta hankitun paikallisen konsultin avulla”, totesi Business Finlandin Connectivity from Finland -ohjelman ohjelmajohtaja Kimmo Aura.

By | 2018-08-14T10:21:54+00:00 toukokuu 15th, 2018|Yleinen|

About the Author:

elfGROUP on suomalainen sähköisten tietojen turvalliseen hallintaan erikoistunut yritys, jonka ratkaisut suojaavat yritysten liiketoiminnan kyberturvallisuusriskeiltä. elfGROUP tuottaa kyberturvallisuuden asiantuntijapalveluita ja pilvipalveluita kaikenkokoisille yrityksille. Lisätietoja: www.elfgroup.fi