Elfgroup_web_1920x768px_0002_AdobeStock_285705884

Ohjelmistoprojektit

elfGROUPin kokenut ohjelmistoarkkitehtien ja ohjelmistokehittäjien joukko tekee mielellään ehdotuksen tietojärjestelmän toteuttamisesta joko itsenäisesti tai osana asiakasyrityksen kehitystiimiä. Kyberturvallisuuden näkökulma on elfGROUPin asiantuntijoiden punainen lanka myös ohjelmistotuotannon ja IT-infran palveluita tuottaessa.

Suosittelemme ohjelmistotuotannon yhteistyön aloitukseen yhden kalenteriviikon mittaista määrittelyprojektia, jonka aikana suunniteltavan kokonaisuuden sisältö ja toimintaympäristö keskustellaan läpi ja analysoidaan mahdollisimman kattavasti. Määrittelyprojektin yhteydessä kirjataan järjestelmän tekniset vaatimukset niin toiminnallisuuden, tietoturvallisuuden kuin ohjelmistovarmuudenkin osa-alueilta. Vaikkakin ohjelmistoprojektien laajuudet ja monimutkaisuus vaihtelevat suuresti, määrämittainen yhden viikon analyysivaihe antaa hyvät lähtökohdat kaikenkokoisille projekteille.

Määrittelyprojektin jälkeen pystymme arvioimaan työmäärää huomattavasti realistisemmin ja antamaan asiakkaan tarpeita paremmin vastaavan ehdotuksen toteutettavasta työstä. Viimeistään samalla käynnistyy systemaattinen työ tietoturvallisuuden kehittämiseksi, jolloin tietoturvanäkökulma saa konkreettisen roolin ohjelmistokehityksessä.

 

Tietoturva-arkkitehti tai tietoturvakoodari mukaan projektiisi

elfGROUP:n kokenut ohjelmistoarkkitehtien ja ohjelmistokehittäjien joukko osallistuu mielellään alkamassa tai meneillään olevien ohjelmistokehitystiimien työskentelyyn. Samalla kun elfGROUP:n koodari tai arkkitehti osallistuu osana kehitystiimiä tavanomaiseen kehitystyöhön, pyrimme aina tuomaan tietoturvallisen kehittämisen (Secure SDLC -menetelmät) näkemystä ja työkaluja koko kehitystiimin käyttöön, parantaen koko tiimin valmiuksia tuottaa ohjelmistovarmuuden periaatteita paremmin noudattavaa ohjelmakoodia.

Luonnollisesti parhaat tulokset saavutetaan, kun tietoturvanäkökulmat huomioidaan jo aivan projektin alkuvaiheessa, vaatimusmäärittelyvaiheesta alkaen.

 

Ohjelmistokehityksen teknologiat

Olemme toteuttaneet vuosien varrella eri kokoisia ohjelmisto- ja tietojärjestelmäprojekteja sekä näiden osakokonaisuuksia, esimerkiksi ERP-integraatioita. Esimerkkinä yhtenä laajimmista toteutuksista on oma tietoturvallisen pilvitallennuksen elfCLOUD-palvelumme.

Tuomme tietoturvan ja ohjelmistovarmuuden periaatteet vankalla kokemuksella kaikkeen tietojärjestelmätyöhön, käytettävät teknologiat harvoin asettavat pakottavia rajoitteita. Työskentelemme sujuvasti yksityisten ja julkisten pilvien (Openstack, AWS, Azure, Google Cloud), on-premise-ympäristöjen ja moninaisten hybridi-arkkitehtuurien parissa. Yritysten IT-arkkitehtuureissa jatkuva muutos on taattua ja toivottavaakin. Muutoksiin on varauduttava ja suunnittelu suoritettava niitä ennakoiden, mikä tekeekin ylläpidettävyydestä yhden keskeisimmistä arkkitehtuurisuunnittelun tavoitteista. Systemaattinen työ ohjelmistovarmuuden parissa toimii myös liiketoiminnan edistäjänä ja kilpailutekijänä.

Ohjelmointikielistä ja kehitysympäristöistä tuoreeltaan tutuimpia meille ovat Python, Java, C/C++, Pyramid Framework, Qt, WebSphere, Robot Framework, Meteor sekä React. Tunnemme myös iOS ja Android -ympäristöjen sekä IoT-sovellutusten keskeiset suunnittelu- ja toteutusmenetelmät.

Erilaisten integraatioiden ja rajapintojen (REST API, SOAP, RabbitMQ, MQSeries) toteuttaminen, tietokantojen suunnittelu sekä näiden tietoturvallisuuden varmistaminen Linux, Windows ja BSD -ympäristöissä kirjaimellisesti full stack -hengessä ovat meille mieluisia toimeksiantoja.

 

Turvallisuuden varmistaminen ohjelmistoprojekteissa

Kyberturvallisuuden näkökulma on elfGROUPin asiantuntijoiden punainen lanka myös ohjelmistotuotannon ja IT-infran palveluita tuottaessa.

Kyberturvallisuus on kriittinen tekijä, kun ohjelmistot käsittelevät liiketoiminnan kannalta kriittistä dataa ja kun halutaan turvata asiakkaiden tiedot ja yksityisyys. Toisaalta, nykyajan verkottuneessa maailmassa tietoverkot ja ohjelmistot ovat entistä monimutkaisempia ja toisiinsa liittyneitä, joka tekee myös kyberturvallisuuden varmistamisesta entistä haastavampaa. Ohjelmistojen ja tietojärjestelmien säilyttäminen turvallisena läpi niiden elinkaaren vaatii myös oman erityishuomionsa – ei riitä, että kertaalleen kehitetään tietoturvallinen ratkaisu, vaan sen kyberturvallisuutta pitää myös aktiivisesti pitää yllä.

 

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!

 

Lue lisää blogistamme

case_elfCLOUD

Case elfCLOUD - tietoturvallinen pilvitallennuspalvelu

Tietoturvan merkitys modernissa verkkopohjaisessa ohjelmistokehityksessä

Tietoturvan merkitys  ohjelmistokehityksessä

 

Haluatko lisätietoa palvelusta

Blogeissamme kerromme lisää palveluistamme sekä esimerkkejä erilaisista caseista, joita olemme asiakkaillemme toteuttaneet. Valitsemalla palveluumme liittyvän kategorian, pääset lukemaan kaikki siihen palveluun liittyvät artikkelit.

Ohjelmistoprojekteihin liittyvät artikkelit blogissa