Tietoturvalliset elfCLOUD-palvelimet ja PenTest-ympäristöt

elfCLOUD on tietoturvallisuuteen ja yritysten tietopääoman suojaamiseen keskittynyt pilvipalvelinympäristö. Palvelimet sijaitsevat Oulussa, eikä ympäristön tietoja siirretä muihin maihin tai muiden osapuolten haltuun. elfCLOUD-palvelimilla yritykset voivat toteuttaa räätälöityjä palvelukokonaisuuksia. Myös tietoturvatestausta tehostavat elfCLOUD PenTest -tietoturvatestausympäristöt perustuvat samaan palvelintekniikkaan. Palvelinympäristöjä varten tarjoamme myös sähköposti-, nimipalvelu-, domain- ja SSL-varmenteiden hallintapalvelut.

elfCLOUD-palvelimet – virtuaalisesti pilvessä, fyysisesti Suomessa

elfCLOUD-virtuaalipalvelimet mahdollistavat joustavan palvelinympäristön resurssoimisen, kun palvelimen levy-, muisti- tai CPU-määriä voidaan kasvattaa ja pienentää tarpeen mukaan. Yrityksellä voi olla tarve palvelimen perustamiselle esimerkiksi levyjakoja, web-palvelua, CRM-järjestelmää, kotisivua tai blogia, yritysten sisäistä chat-palvelua tai muuta prosessointikuormaa varten.

Useinkaan ei ole järkevää pystyttää omia palvelimia toimistotilan nurkkaan, vaan ulkoistaa palvelinympäristöjen ylläpito ja hallinnointi asiantunteviin käsiin.

elfCLOUD-palvelimista on mahdollista muodostaa yrityksen tarpeiden mukainen kokonaisuus yhdestä tai useammasta palvelimesta. Luomme palvelinympäristöllenne yrityskohtaisen hallinta- ja palveluverkon, jotka on konesalissa eriytetty muista verkoista. Asiakkaanamme saatte palvelinten ylläpito-oikeudet sekä tarpeelliset etäyhteydet ympäristöjen hallinnoimiseen. Myös VPN-yhteydet yritysverkkoonne tai muihin ympäristöihin ovat saatavilla.

elfCLOUD-virtuaalipalvelimia on mahdollista käyttää myös esimerkiksi varmuuskopioimiseen sekä lukuisiin erilaisiin yrityskohtaisiin automaatio- ja hajautuskäyttötapauksiin.

Pilvipalvelimet tarpeen mukaisesti resurssoituna:

  • Windows, Linux (CentOS, Debian/Ubuntu), OpenBSD -virtuaalityöasemat ja -palvelimet
  • Toimitetaan joko julkisilla IP-osoitteilla tai yksityisellä sisäverkolla
  • Palomuuri, 24/7 monitorointi, varmuuskopiointi, tekninen tuki sopimuksen mukaan
  • Räätälöidyt toteutukset kilpailukykyiseen hintaan Suomessa sijaitsevista konesaleista
  • Todellista suoritustehoa dedikoituja fyysisten prosessoreiden ytimiä ja SSD-levyjä käyttäen
  • Verkko- ja palvelininfran hallintapalvelut, SSL-varmenteiden hallinta ja tietoturvallinen ylläpito
  • Palvelinympäristön tarvitsemat sähköposti- ja nimipalvelut

 

PenTest-ympäristöt joustavaan tietoturvatestaukseen

elfCLOUD-virtuaalipalvelimet tukevat elfGROUP:n tarjoamia ohjelmistoturvallisuuden ja hakkeritestauksen palveluita.

Asiakkaan testattava ohjelmistokokonaisuus voidaan asentaa elfCLOUD PenTest -palvelimille, jolloin tietoturvatestaus tehostuu ratkaisevasti. Testaaminen on nopeampaa, ei ole riippuvainen internet-kapasiteetista eikä kuormita asiakkaan omia ympäristöjä. Täydellinen eristäminen asiakkaan muista ympäristöistä on usein toimivin tapa poistaa testauksen mahdolliset sivuvaikutukset.

PenTest-ympäristöä hyödyntämällä testauskohteeseen saadaan kattava näkyvyys läpi koko palvelinympäristön ja ohjelmistopinon. Ratkaisu on myös kustannustehokas esimerkiksi julkisia pilvialustoja varten kehitettäessä, koska testauksen aiheuttamasta kuormasta ei synny erillistä veloitusta. Myöskään erillistä testauslupaa ei tarvitse hakea. Palvelinkapasiteetti varataan tyypillisesti vain aktiivisen testauksen ajaksi ja väliaikoina palvelinkuvat säilytetään tietoturvallisesti salattuina.

Invenco

For Invenco and our customers, the comprehensive elfCLOUD platform including for example virtual private servers has provided better service level with competitive pricing.

Esa Ronkainen
COO, Invenco Ltd.

Haluatko lisätietoa palvelusta

Haluatko lisätietoa palvelusta?

Blogeissamme kerromme lisää palveluistamme sekä esimerkkejä erilaisista caseista, joita olemme asiakkaillemme toteuttaneet. Valitsemalla palveluumme liittyvän kategorian, pääset lukemaan kaikki siihen palveluun liittyvät artikkelit.

Lue elfCLOUD-aiheisia artikkeleita

Tiedustelut

Kari Halavaara, p. 050 553 4796

Ota yhteyttä!